Training

Meedoen aan de NN Egmond Halve Marathon is een geweldige loopervaring. Het is een enorme uitdaging om aan deze bekende winterklassieker mee te doen. Ook hier geldt dat een goede voorbereiding essentieel is om optimaal te kunnen genieten van jouw deelname.


Midwinterduinloop
Le Champion organiseert op zaterdag 9 december de Midwinterduinloop in Egmond-Binnen, een prima voorbereiding op de NN Egmond Halve Marathon. Deelnemers kunnen kiezen voor een 7,6 of 16,8 km. De starttijd voor beide afstanden is 11.00 uur. Het parcours door het Noordhollands Duinreservaat bestaat uit verschillende ronden die je, naar gelang de afstand, meerdere keren loopt. In het duingebied volg je verharde en onverharde wegen en kun je tijdens het lopen genieten van de afwisselende natuur. Het duinparcours is vergelijkbaar met het duinentraject dat in de NN Egmond Halve Marathon is opgenomen.

Kijk voor meer informatie op www.lechampion.nl.


Online LoopCoach
De Online LoopCoach van Runner’s World Magazine op www.runnersweb.nl is een gratis, interactief hulpmiddel dat wetenschap, wiskunde en 40 jaar hardloopervaring combineert om hardlopers een betrouwbaar, persoonlijk trainingsprogramma te bieden.

Na het invoeren van een aantal gegevens (favoriete afstand, aantal trainingen) ontvang je direct een trainingsprogramma dat is afgestemd op jouw persoonlijke ambitie en niveau. Via dit gratis loopprogramma van ‘s werelds populairste hardloopmagazine kun je op jouw eigen niveau op verantwoorde wijze de training richting de Egmond Halve Marathon opbouwen.